over Loesje

01-vers-eerlijk-lekker
vers, eerlijk en lekker
Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het steeds meer in het nieuws komen van gerommel met eten baart me zorgen. We moeten ons bewuster worden van ons eten en gewoon genieten van een gezonde en eerlijke maaltijd.

Mijn slogan is vers, eerlijk en lekker. Vers betekent dat alles wordt bereid met dagverse producten en de (be)nodigde vitamines bevatten, lekker veel groente dus. Eerlijk betekent dat de producten eerlijk worden verkregen, eerlijk voor mens, milieu en dier. En lekker betekent dat de smaak rijk is aan natuurlijke smaakstoffen en aroma’s verkregen door kwaliteitsproducten die zorgvuldig en met liefde zijn gekweekt en bereid en dat proef je.
 
02-dichterbij-huis
dichter bij huis
De producten die ik gebruik haal ik zo dicht mogelijk uit de buurt dus bij de plaatselijke boeren. Daarbij vind ik het belangrijk dat het zoveel als mogelijk biologisch producten zijn. De keuze om het allemaal dichter bij huis te zoeken heeft voor mij diverse beweegredenen. Natuurlijk het zo min mogelijk belasten van het milieu (weinig transport), maar ook het behoud van het (boeren)landschap en weer terug naar seizoens-gebonden (streek)producten. De voedsel-productie komt steeds verder van ons dagelijks leven te staan, hiermee raak je een stuk bewustzijn kwijt. Bewustzijn wat er in je voedsel zit maar ook de groei en bloei van het voedsel. De kwaliteit van de plaatselijke biologische producten is zeer hoog waarom voedsel transporteren? Ik stel voor om weer gewoon terug te gaan naar de Hollandse seizoensproducten.
 
03-passie-voor-koken
passie voor koken
Eten maken, eten proeven, smaken van andere culturen leren kennen is één grote passie voor mij. Deze passie wil ik verwerken in mijn maaltijden. Enerzijds wil de Hollandse gerechten en de ambacht van de streekproducten een belangrijke plek geven binnen mijn maaltijden.
 
Anderzijds soms een uitstapje naar de verfijnde smaken van andere culturen die ik heb leren kennen tijdens mijn wereldreizen, geven een extra dimensie in mijn keuken. Ik hoop dat jullie net zo genieten als de passie die ik heb tijdens het inkopen en bereiden van mijn maaltijden. Eet smakelijk !